SUP

Stand Up Paddle Boarding

SUP of Stand Up Paddle Boarding is een superleuke activiteit die je kan doen op het kanaal Nieuwpoort-Plassendaele. Het ziet eruit alsof je een gondelier op een surfplank ziet staan.

SUP?

Uit de naam SUP of Stand Up Paddle Boarding kan je al heel wat afleiden. SUP is een rage die overgewaaid komt uit Hawaï. Begonnen als alternatief voor het golfsurfen bij een platte zee, maar nu een volwaardige sport op zich. Bij SUP sta je recht op je plank en gebruik je een lange peddel om vooruit te komen.

Hoe suppen?

Je zal niet zo snel van je SUP vallen, want de plank is groter en stabieler dan een gewone surfplank. Je gaat op je SUP staan, zoekt je evenwicht en peddelen maar! Je zal zien dat suppen helemaal niet zo moeilijk is als het lijkt. Voor je het weet ben je verkocht en glijd je over het kanaal als een echte pro!

Suppen op het platte water

Op onze locatie aan 't Kraaienest in Nieuwpoort kan je vertrekken voor een ontspannend tochtje met de SUP onder begeleiding van onze monitor(en). Na de activiteit kan je hier gebruik maken van de omkleedruimtes en de douches. In de gezellige bar kan je genieten van een hapje, drankje en het mooie uitzicht over de West-Vlaamse polders.

Initiatie SUP voor individuelen en kleine groepen

Op vaste tijdstippen organiseren we initiaties SUP op het spaarbekken in Nieuwpoort waar individuelen en kleine groepen kunnen aan deelnemen. Voor meer info kan je terecht op de pagina over de individuele sportinitiaties.

Verhuur SUP (op het kanaal of op zee)

Aan 't Kraaienest in Nieuwpoort kan je ook SUP's huren. Wil je liever op zee suppen? In de zomer kan je op onze locaties aan zee (Westende en Oostende) SUP's huren en ermee op zee gaan. Voor meer info over het huren van SUP's kan je terecht op de pagina over het verhuur van SUP's.

Kledij:
Zwempak of -broek, waterschoenen. Reservekledij en schoenen, douchegerief. Reddingsvest wordt voorzien.
Periode:
Vanaf de paasvakantie tot eind oktober.
Niveau:
+12 jaar.
Duur:
Halve dag (2u à 2u30).
Voorwaarde:
100m kunnen zwemmen.
Prijs:
Zie onze prijslijsten.

 Interesse? Meer info?

Contacteer ons