Stand Up Paddle Boarding

SUP of Stand Up Paddle Boarding is een superleuke activiteit die je kan doen op het kanaal Nieuwpoort-Plassendaele. Het ziet eruit alsof je een gondelier op een surfplank ziet staan.

SUP?

Uit de naam SUP of Stand Up Paddle Boarding kan je al heel wat afleiden. SUP is een nieuwe rage die overgewaaid komt uit Hawaï. Begonnen als alternatief voor het golfsurfen bij een platte zee, maar nu een volwaardige sport op zich. Bij SUP sta je recht op je plank en gebruik je een lange peddel om vooruit te komen, net zoals bij de gondels in Venetië.

Hoe suppen?

Je zal niet zo snel van je SUP vallen, want de plank is groter en stabieler dan een gewone surfplank. Je gaat op je SUP staan, zoekt je evenwicht en peddelen maar! Je zal zien dat suppen helemaal niet zo moeilijk is als het lijkt. Voor je het weet ben je verkocht en glijd je over het kanaal als een echte pro!

Suppen op het platte water

Aan het Eilandje in Nieuwpoort kan je vertrekken voor een ontspannend tochtje met de SUP. Je kan hier gebruik maken van de omkleedruimtes en een douche nemen na de activiteit. In de gezellige bar kan je genieten van een hapje, drankje en het mooie uitzicht over de West-Vlaamse polders.

Suppen op zee

Suppen kan je uiteraard ook op zee doen. Wij doen het vooral als onderdeel van een avontuurlijke dag of je kan ook SUP's huren hiervoor.  Voor meer info, neem gerust contact op. In de zomer kan je gewoon ter plaatse gaan naar beachclub De Kwinte in Westende en daar een SUP huren.

 
 
Locatie:
't Eilandje te Nieuwpoort.
Kledij:
Zwempak of -broek, waterschoenen. Reservekledij en schoenen, douchegerief. Reddingsvest wordt voorzien.
Periode:
Van voor- tot najaar.
Niveau:
+12 jaar.
Duur:
Halve dag (2u à 2u30).
Voorwaarde:
100m kunnen zwemmen.

 

Interesse? Contacteer ons hieronder!
Gelieve uw naam in te geven.

Ongeldige keuze
Ongeldig e-mailadres
Gelieve een tel. nummer in te geven.
Gelieve een vraag in te geven.
Invalid Input
Invalid Input