duinoriëntatie

Duinoriëntatie

Welk team vindt de juiste weg in de duinen en ontdekt als eerste de verborgen schatkist? Zelf de weg zoeken in de uitgestrekte duinlandschappen van onze Belgische kust: een niet zo eenvoudige, maar wel uitdagende en boeiende opdracht voor jongeren (8-14j).

De oriëntatie

Bij deze activiteit verdelen we de groep in verschillende teams. Elk team krijgt de opdracht om, aan de hand van een kaart, een aantal prikbakens in de duinen terug te vinden. De bedoeling is natuurlijk om er zo veel mogelijk te vinden in de beschikbare tijd en het bewijs hiervan terug te brengen naar de monitor.

Onder begeleiding

Vooraleer de teams eropuit trekken, krijgt iedereen natuurlijk de nodige kneepjes van het vak aangeleerd door de professionele monitor ter plaatse.
Opgelet, want er zit een addertje onder het gras: deze monitor is zowel de ‘helper’ als de ‘saboteur’! Het programma kan zo in functie van de groep aangepast worden qua moeilijkheidsniveau.

Sportief en leuk

De duinoriëntatie is een leuke activiteit voor jongeren. Door het kaartlezen wordt de oriëntatie aangespoord en omwille van het kleine competitie-element zijn de jongeren ook samen goed sportief bezig.

Combineer à volonté

De duinoriëntatie is een activiteit van een halve dag, en kan perfect gecombineerd worden met andere leuke activiteiten op het strand of op zee. Zo creëer je een ganse dag sportief plezier aan de Belgische kust!

Locatie:
Kledij:
Sportieve (regen)kledij, stapschoenen.
Periode:
Het ganse jaar.
Niveau:
8 - 14 jaar.
Duur:
Halve dag (2u à 2u30).
Prijs:
Zie onze prijslijsten.

 Interesse? Meer info?

Contacteer ons