Locaties Oostende

Fort Napoleon

Aan het einde van de 18de eeuw annexeert Frankrijk onze gewesten. Napoleon vreest een aanval vanuit Engeland op de haven van Oostende, en laat daarom in 1811 een imposant fort in de duinen optrekken.

Tot een Britse aanval komt het echter nooit: het fort doet enkel dienst als wapenopslagplaats en als verblijfplaats van het Franse leger. Na de val van Napoleon in 1814 valt het ten prooi aan diefstal en vandalisme. In de beide wereldoorlogen krijgt het fort opnieuw een bestemming als artilleriekwartier van het Duitse leger. Een tijd lang doet het dienst als museum en later als kinderspeelplein. Daarna raakt het monument in verval.

Sinds 1995 beheert Erfgoed Vlaanderen het Fort Napoleon. Erfgoed Vlaanderen zorgde voor de restauratie en maakte er een open monument van. U kan het monumentale fort bezoeken en u laten onderdompelen in de geschiedenis ervan.

In het vernieuwde fort is bovendien ruimte voorzien om seminaries of vergaderingen te organiseren. Fort Napoleon beschikt uiteraard over een uitgebreide menukaart van een eenvoudige broodjeslunch, barbecue, walking dinner en royale buffetten tot heuse gastronomische pareltjes.

Ostend Sailing - under construction !

De Ostend Sailing club was gelegen aan de voet van ´Lange Nelle´, de prachtige Oostendse vuurtoren.  Eind oktober 2017 wordt de club afgebroken.  En september 2017 is de bouw van de nieuwe club gestart.  Deze club komt op het strand aan Oosteroever.

Dit maakt dat er geen werking daar zal zijn vanaf november 2017 tot eind juni 2018. 
Voor strandsporten en kiting en duinoriëntatie en kickbike blijven we van daar in de buurt werken.  De watersporten lukken even niet.

Vanaf de zomer starten we terug vanuit de nieuwe club met kampjes en voor scholen en bedrijven vanaf september 2018. 

Niet alles zal afgewerkt zijn, maar we zullen ons kunnen omkleden en douchen!  Dus vanaf september 2018 terug welkom in onze gloednieuwe club!

 

Onze andere locaties

Nieuwpoort
Westende
Oostduinkerke