Plasticsoep vissen

Ook in 2019 organiseert de provincie West-Vlaanderen terug de Week van de Zee. Dat willen wij natuurlijk voor geen geld missen! Daarom heeft The Outsider Coast in samenwerking met Biostoom een nieuwe activiteit uitgewerkt in teken van het thema ‘Plasticsoep’.

The Last Straw

Tijdens deze activiteit maken jullie een tocht met reuzenkano's, waarbij jullie afval uit kreken, vaarten en havens opvissen en verzamelen. Op die manier komt het afval niet terecht in onze zeeën en oceanen. Daarna brengen jullie het afval naar Biostoom in Oostende, waar het verder verwerkt wordt. Jullie krijgen daarbij een woordje uitleg hoe men bij Biostoom groene stroom opwekt door de verwerking van afval.

Samen voor een betere toekomst

Deze activiteit is geschikt voor verschillende doelgroepen zoals scholen die een educatieve activiteit willen integreren in hun sportdag. Maar ook bedrijven en groepen die hun steentje willen bijdragen voor een betere toekomst kunnen deze activiteit doen. Zo werken we samen om de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN (SDG14: leven in het water) een duwtje in de rug te geven.

Meer info? Interesse?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier of via 058/231 404.