Packraft event 20/05

Packraft Event

Packraft Kick-off event 

Hey avonturiers!
Is water en natuur jouw ding dan is packraften echt iets voor jou!

Wat is Packrafting?

Packrafting is een nieuwe watersport waarbij je gebruik maakt van een opblaaskajak, ook wel een packraft genoemd, om rustige tot wilde wateren te trotseren.
Het concept van packraften is dat je wandelen en kajak/ raften combineert om zo de mooiste en snelste route te volgen. De packrafts zijn zeer gemakkelijk op te bergen in een zak zodat je er vlot mee kan wandelen en je kan ze snel opnieuw opblazen.
Deze sport is de ultieme mix van avontuur, natuur en waterpret!

Packraft Kick-off event

Vanaf deze zomer willen we het packraften aanbieden in regio Nieuwpoort. Daarom organiseren we op 20 mei 2024 een Packraft Kick-off event in Nieuwpoort zodat iedereen, ook jij, kan kennismaken met deze sport. Het event is voor iedereen!

Praktisch:

  • Wanneer: Pinkstermaandag 20/05/2024 (van 9u tot 16u: vrije inloop)
  • Waar: aan de Koko Loco (Nieuwendammeweg 19, 8620 Nieuwpoort)
  • Prijs: €10 per deelnemer (proeven van vijf verschillende watersporten)
  • Voor wie: iedereen, zowel volwassen als kinderen zijn welkom
  • Inschrijven: schrijf je in voor 18/05 via het formulier onderaan deze pagina

Programma

We starten aan de Koko Loco, het episch centrum van watersport in Nieuwpoort met het spaarbekken op de voorgrond.

  • Packraft demo + kennismaking materiaal: een ervaren packrafter leert je alle kneepjes van het packraften. Dit gaat van het varen tot het opzetten/afbreken van de packrafts.
  • Demopackraft-tocht: tijdens deze tocht mag je je verwachten aan een mix van wandelen en varen in de prachtige natuur. (momenteel kunnen we niet op alle kleine waterlopen omwille van het broedseizoen in het voorjaar). Je leert het matertiaal kennen en ervaart wat packraften juist is.
  • Extra activiteiten: ontdek ook onze andere watersporten: Kajak, SUP, Kano en windsurf. Er worden heel de dag door initiaities gegeven in al deze sporten. Daarnaast is er ook randanimatie voorzien!

Samenwerking

Voor dit event werken we samen met packraften.be & Surfclub Westende-Nieuwpoort (Koko Loco).

Neem deel aan ons Packraft Kick-off event & maak kennis met deze unieke watersport! Inschrijven kan tot 18/05 en is nodig om je plaats in één van onze demo-packraftboten te reserveren!

Schrijf je hieronder in voor 18/05 voor het Packraft Kick-off event!