Marieke Blomme zwemt de kust af voor het goede doel op 16/08/21

Marieke Blomme zwemt op 18 augustus de kust af voor het goede doel

“Ik wil het record breken door de afstand in 18 uur af te leggen”

De Belgian Coast Swim… 67km zwemmen… van De Panne tot Knokke, non-stop… in 18 uur…

Het huidige record staat op 23u19min58sec. Woensdag 18 augustus doet sportcoach Marieke Blomme (40j) een gooi naar het wereldrecord. Het doel is de kust in amper 18 uur af te zwemmen. Marieke, die al 20 jaar in open water zwemt, is niet aan haar proefstuk. Ze werkte eerder al triatlons in extreme omstandigheden af.

“De focus om de hele afstand in 18 uur is, gelet op de getijdenstroom, niet helemaal uit de lucht gegrepen. Zo start ik de eerste 6 uur met stroom mee en heb ik hopelijk slechts één keer, maar dan wel 6 uur aan een stuk, stroom tegen.”

De recordpoging is bedoeld om de aandacht te vestigen op gelijke kansen in de sport voor iedereen.

De Belgian Coast Swim is een fundraiser voor twee vzw’s die helemaal gaan voor gelijke kansen.

The Homestretch Foundation (www.homestretchfoundation.org/) is een organisatie die gaat voor gelijke kansen voor vrouwen in sport, voornamelijk in het wielrennen. Initiatiefneemster Kathryn Bertyne zorgde mee voor La Course, een minimum loon voor dames die professioneel wielrennen. Dankzij deze vzw komt de Tour de France voor dames er vanaf volgend jaar ook eindelijk van.
“Ik ken Kathryn persoonlijk nadat ik een aantal jaar in het pro peloton meedraaide. We reden ook even in hetzelfde team. Dankzij haar kreeg ik de mogelijkheid om een maand in Arizona te trainen en er aan competitie deel te nemen. De centjes die ik voor The Homestretch verzamel gaan naar accommodatie voor professionele wielrensters, of wielrenners, en naar sporters die zelf niet de financiële mogelijkheden hebben om een trainingsstage te betalen.”

De andere vzw die gesteund wordt, is Snowbility (www.snowbility.be), een vzw die wintersporten mogelijk maakt voor mensen met een fysieke beperking. Initiatiefnemer Geert Uytterhoeven van The Outsider Coast zet al jaren zijn schouders onder Roei for Life en steunt hiermee elk jaar verschillende vzw’s. Aangezien Marieke nog monitrice is geweest bij The Outsider Coast, kan ze rekenen op hun volledige steun (logistiek).
“Ik heb het geluk gehad een aantal keer te kunnen mee roeien met Roei for Life, de sfeer, de mensen, dat alleen al was inspirerend en sterk. Zijn nieuwe project, Snowbility, wordt 200% zeker opnieuw een succes en ik hoop dat ik er een mooi stuk kan aan bijdragen.”

Elke donatie wordt integraal aan de vzw’s geschonken, de verdere kosten voor dit avontuur draagt Marieke Blomme zelf.

“Op 18 augustus kan ik beroep doen op een heel team aan vrijwilligers die zowel in het water als op het strand zullen klaar staan. Ik kijk er heel hard naar uit om te starten in De Panne en hoop jullie te kunnen meenemen in dit avontuur en een onmiskenbaar mooi resultaat neer te zetten.”
De start is in De Panne op woensdag 18 augustus om 7 uur ’s morgens. Om 23 uur staat de aankomst in Knokke-Heist gepland, als de weersomstandigheden mee zitten.


Volg dit avontuur via instagram : www.instagram.com/mariekeblomme
Of doneer via https://crowdselling.eu/mariekemovesforlife
of kom ons langs de Kust aanmoedigen op woensdag 18 augustus!


Alle hulp, support en alle donaties worden heel erg geapprecieerd!