Zeilwagenrijden of Strandzeilen

Zeilwagenrijden of Strandzeilen bezorgt je een unieke en sensationele ervaring! Glij over het strand in onze zeilwagen en dit enkel op windkracht!

De ingrediënten

Zeilwagenrijden is nog wat onbekend, maar zeker niet onbemind. Strandzeilen is een sensationele activiteit op het strand. Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig voor een onvergetelijke strandzeilsessie:

• Strand
• Laagwater
• Wind
• Een zeilwagen
• Een enthousiaste monitor van The Outsider Coast

Wat is zeilwagenrijden?

Wat is een strandzeilwagen nu precies? Beeld je een zeilboot in, maar dan op het strand. Een voertuig op drie wielen, aangedreven door een zeil dat wind vangt. Jij bent de piloot van de wagen. Na het optuigen en een korte kennismaking met de theorie, pas je het zeilwagenrijden in de praktijk toe. Door de lage positie bij de grond geeft strandzeilen al snel een spectaculair effect. Het leuke aan een zeilwagen, is dat deze sneller kan gaan dan de wind!  We werken meestal per 2 of max. 3 per kar.  We kunnen vlot doorschuiven.

Probeer het en je bent meteen verkocht!

Weersomstandigheden

Om te kunnen zeilwagenrijden heb je uiteraard voldoende wind nodig, tussen de 3 en 5 à 6BF.  Ook afhankelijk van de windrichting.  Het gebeurt dus regelmatig dat er niet voldoende wind is om de activiteit te laten doorgaan. Bij te veel wind wordt het strandzeilen ook gevaarlijk. In beide gevallen laten we jullie niet naar huis gaan.  We bieden kosteloos een andere activiteit uit ons aanbod aan.  De activiteit kan niet meer geannuleerd worden.

 
 
Locatie:
Kledij:
Sportieve (regen)kledij en schoenen die volledig nat mogen worden (ook in geval van een vervangactiviteit). Reservekledij en schoenen, douchegerief.
Periode:
Het ganse jaar.
Niveau:
+14 jaar.
Duur:
Halve dag (2u).

 

Interesse? Contacteer ons hieronder!
Gelieve uw naam in te geven.

Ongeldige keuze
Ongeldig e-mailadres
Gelieve een tel. nummer in te geven.
Gelieve een vraag in te geven.
Invalid Input