Blokarten

Zeilwagenrijden of Strandzeilen

Zeilwagenrijden of Strandzeilen bezorgt je een unieke en sensationele ervaring! Glij over het strand in onze zeilwagen en dit enkel op windkracht!

Initiaties voor kleine groepen & individuelen coronaproof

Wil je graag individueel of met een kleine groep deelnemen aan een initiatie? Dat kan! Op vaste momenten organiseren we initiaties zeilwagenrijden voor kleine groepen of/en individuelen. Klik hier voor meer info & alle data!

De ingrediënten

Zeilwagenrijden is nog wat onbekend, maar zeker niet onbemind. Het is een sensationele activiteit op het strand. Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig voor een onvergetelijke strandzeilsessie:

  • Strand
  • Laagwater
  • Wind
  • Een zeilwagen
  • Een enthousiaste monitor van The Outsider Coast

Wat is zeilwagenrijden?

Wat is een zeilwagenrijden nu precies? Beeld je een zeilboot in, maar dan op het strand. Een voertuig op 3 wielen, aangedreven door een zeil dat wind vangt. Jij bent de piloot van de wagen.
Na het optuigen en een korte kennismaking met de theorie, pas je het zeilwagenrijden in de praktijk toe. Door de lage positie bij de grond geeft strandzeilen al snel een spectaculair effect. Het leuke aan een zeilwagen, is dat deze sneller kan gaan dan de wind!  We voorzien meestal 1 persoon per kar zodat iedereen 1u kan rijden.

Probeer het en je bent meteen verkocht!

Weersomstandigheden

Om te kunnen zeilwagenrijden heb je uiteraard voldoende wind nodig, tussen de 3 en 5 à 6BF. Ook de windrichting speelt hierbij een belangrijke rol. Het gebeurt dus regelmatig dat er niet voldoende of teveel wind is om de activiteit te laten doorgaan. Bij te veel wind wordt het strandzeilen ook gevaarlijk.

Stel dat het zeilwagenrijden niet kan doorgaan omwille van het weer, zijn er 2 mogelijkheden:

  • Ofwel kies je voor een andere (vervang)activiteit uit ons aanbod zonder meerkost. De vervangactiviteit wordt altijd in overleg met jullie bepaald de dag ervoor of de dag zelf. 
  • Ofwel kies je een nieuwe datum voor het zeilwagenrijden en proberen we nog eens tot het lukt.

Standaard gaan we ervan uit dat jullie kiezen voor een vervangactiviteit. Mochten jullie liever de 2e optie verkiezen (nieuwe datum kiezen), gelieve dit zeker te vermelden bij de reservatie.

Locatie:
Kledij:
Sportieve (regen)kledij en schoenen die volledig nat mogen worden (ook in geval van een vervangactiviteit). Reservekledij en schoenen, douchegerief.
Periode:
Het ganse jaar.
Niveau:
+14 jaar.
Duur:
1u, 1 persoon per kar
Prijs:
Zie onze prijslijsten.

 Interesse? Meer info?

Contacteer ons