Project Fortuna

Project Fortuna kampen

Project Fortuna

Project Fortuna is ontworpen om jongeren, uit gezinnen met een financiele drempel, de kans te geven om tijdens hun vrije tijd en vakanties nieuwe vrienden te maken en nieuwe mogelijkheden te ontdekken.

Sportkampen

Project Fortuna van VZW 't Kraaienest organiseert in samenwerking met The Outsider Coast sportkampen aan een verlaagd tarief, gericht naar gezinnen die het financieel moeilijker hebben.

De kampen staan gepland met tal van sportieve en recreatieve activiteiten zoals ons hindernissenparcours boven water, strandsporten, surfen... voor jongeren tussen 10 en 15j. De nadruk ligt op fun en nieuwe ervaringen!

 

Alle info vindt je op de pagina van de Fortuna sportkampen.

Fortuna

De naam “Fortuna” is afkomstig uit het oude Romeine rijk en verwijst naar de godin van het lot en een voorspoedige toekomst. Deze naam draagt bij aan de symboliek van het project, waarbij het doel is om een kamp vol plezier en nieuwe mogelijkheden te organiseren!

“Het startte met de gedachte dat iedereen recht heeft op vrije tijd, en dat is een basisrecht.”

Het verlangen om een positieve impact te hebben op de samenleving en te streven naar gelijke kansen voor jongeren/kinderen in onze maatschappij is een drijvende kracht achter Project Fortuna.
Door de lancering van dit project wordt een belangrijke stap gezet richting een betere samenleving. Het biedt niet alleen kansen aan jongeren/kinderen die misschien geen toegang zouden hebben tot dergelijke activiteiten, maar het draagt ook bij aan het versterken van gemeenschappen.

Samenwerking met Herent Helpt & Boost

Voor dit project kunnen we rekenen op een samenwerking met Herent Helpt. Zij ondersteunen het complete project met hun know-how van hun eigen werking voor deze doelgroep.

Boost initiatief georganiseerd door de Koning Boudewijnstichting, begeleidt jongeren uit sociaal-economische kwetsbare milieus en streeft om hen zoveel mogelijk kansen te bieden. Deze Boost-jongeren zullen samen met onze monitoren de sportkampen van Project Fortuna begeleiden, waardoor we samenwerking en begrip tussen beide leefwerelden stimuleren.

Draag zelf een steentje bij aan dit project

Voor veel gezinnen is deelname aan dergelijke kampen financieel onmogelijk geworden. Om dit project te laten slagen en meer jongeren te kunnen helpen, is jouw hulp nodig! Jouw bijdrage kan een wereld van verschil maken in het leven van jongeren.

Steun daarom Project Fortuna & lever online een bijdrage via het sponsorformulier!

Samen streven we naar een wereld waarin alle jongeren gelijke kansen hebben om te genieten van hun vrije tijd en vakanties, ongeacht hun achtergond of financiele situatie.