Ontdek onze milieuvriendelijke initiatieven

Wij, als organisator van outdoor activiteiten in groep of individueel zijn nauw verbonden met de natuur en het milieu. We ondernamen al verschillende acties om de natuur bij te staan en vervuiling tegen te gaan.
Zo behaalden we reeds De Groene Sleutel, een internationaal kenmerk voor milieuvriendelijke toeristische bedrijven en ontvingen we al meerdere jaren op rij het certificaat voor Duurzaam Ondernemen.

Ontdek in het kader van Wereldmilieudag hoe we bij The Outsider Coast ons steentje bijdragen.

  • Samen met ons team nemen we deel aan tal van activiteiten. Onze meest recente deelname "Clean The Beach" vond plaats op 25 maart 2018. Op 16 locaties werd strandafval en zwerfvuil opgeruimd. Bijna 4000 vrijwilligers haalden samen meer dan 5,5 ton afval op over een afstand van De Panne tot Zeebrugge. Ons team nam het strand van Westende voor hun rekening.   

  • The Outsider Coast streeft een zero food waste na! Al is dat met een team als het onze geen probleem. ๐Ÿ˜€

  • We maken gebruik van een volledig waterzuiveringssysteem. Het (regen)water in onze douches ๐Ÿ› en wc's ๐Ÿšพ is met andere woorden supermilieuvriendelijk. Daarbij kan je bij ons drinkbaar water aftappen van de kraan, die ook steeds in glazen flessen geserveerd wordt.

  • Ons breed aanbod van activiteiten bestaat uit tal van milieuvriendelijke activiteiten. The Outsider Coast streeft er namelijk naar om zo weinig mogelijk gebruik te maken van gemotoriseerde voertuigen bij activiteiten. Een mooi voorbeeld hiervan is onze Electric Golfcar Tour.  

  • Alle kleine beetjes helpen. Afvalrecycling wordt door het hele team gezien als een plicht. Zo claimden we met onze organisatie in het kader van de afvalpreventiecampagne "Let's do it in de vuilbak" 2 braakliggende tereinnen in de buurt die we afvalvrij houden.

  • Onze hoofdzetel 't Kraaienest beschikt sinds kort over een oplaadpunt voor elektrische voertuigen

  • Van zodra de zon zich aan de Belgische kust laat zien, maken we er dan ook optimaal gebruik van. Zo dragen 't Kraaienest en onze logeerboot, Jeanne Panne ook een steentje bij aan een duurzaam milieu met hun zonnepanelen en zonneboilers. Daarnaast wordt de verlichting op onze tweede logeerboot, Karel Cogge aangedreven door een mini-windmolen. 

  • Onze werknemers ondergingen enkele jaren geleden een cursus eco-driving. Via deze actie werden onze werknemers gestimuleerd om de voetafdruk van het woon-werkverkeer en van de verplaatsingen met bedrijfsvoertuigen te verkleinen.

Ons duurzaamheidsmotto is en blijft nog altijd : "Duurzaamheid begint met de 'D' van doen!" ๐ŸŒ๐ŸŒฟ๐ŸŒณ